Erkend reparatiebedrijf

Betrouwbare service

Samsung Service Partner

Rookmelders en Brandmelders kopen in Ede

Bij de Repratiewinkel vindt u onder ons PartsNL assortiment een groot aanbod aan rookmelders of brandmelders. Deze brandmelders bevorderen de veiligheid in in woning.

Wij hebben rookmelders in verschillende prijzen. Zo kunt u kiezen voor een brandmelder met gewone batterij, 5 jarige batterij of zelfs 10 jarige batterij. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor koppelbare rookmelders.

Shopt u liever online dan in onze winkel in Ede Centrum? Dan kunt u ook uw brandmelders bestellen via onze webshop. In de webshop kiest u voor aflevering bij u thuis, of als afhaalorder bij ons in de winkel.

Wist u dat het vanaf 1 juli 2022 verplicht is om brandmelders in uw woning te hebben? Lees hieronder wat de regels zijn.

Rookmelderverplichting vanaf 1 juli 2022

Vanaf 1 juli 2022 is het in Nederland verplicht om een rookmelder in je huis te hebben op elke verdieping en tevens in besloten ruimtes waar een vluchtroute doorheen loopt. Dit is verplicht voor zowel bestaande als nieuwbouw woningen en geldt voor zowel huur- als koopwoningen.

Waar en wanneer zijn rookmelders verplicht?

  • Per 1 juli 2022 zijn rookmelders verplicht
  • Deze plicht geldt voor koop- als huurwoningen en zowel bestaande- als nieuwbouwwoningen
  • Op elke woonverdieping in ieder huis moet een rookmelder hangen
  • De verplichting geldt ook voor besloten ruimtes die dienen als vluchtroute

Wat moet ik doen om aan de wettelijke eisen van de rookmelderverplichting te voldoen?

Als u nog niet op elke woonlaag een rookmelder heeft hangen, dan kunt u deze bij Reparatiewinkel / Parts NL Ede aanschaffen. Op iedere bouwlaag moet een goedgekeurde brandmelder komen te hangen, tenzij er bijvoorbeeld een zolder is die niet als woonruimte dient. Hier hoeft geen rookmelder te hangen. Heeft u een besloten gang op de begane grond en is dit een vluchtroute voor de verdieping erboven, dan moet ook hier een gecertificeerde rookmelder hangen.

De wet die van keacht is per 1 juli 2022 is anders dan bij nieuwbouwwonigen waar een rookmelderverplichting al sinds 2003 geldt. Voor bestaande bouw worden er geen eisen gesteld aan de doorkoppeling van melders, tevens hoeven de brandmelders niet op het elektriciteitsnet te zijn aangesloten. Kortom, een brandmelder met batterijen, zoals u bij ons kunt aanschaffen, volstaat al.

Waar moet u op letten als u rookmelders gaat kopen?

Volgens de wet zijn er geen specificaties waar een rookmelder aan zou moeten voldoen. Wel moeten de rookmelders voldoen aan de NEN-14604 en een CE keurmerk hebben. Bij Reparatiewinkel / PartsNL Ede voldoen alle rookmelders aan deze eisen, bij ons hoeft u dus niet op de eisen te letten als u rookmelders bij ons koopt.

Wij verkopen rookmelders in verschillende prijsklassen. Zo kunt een een brandmelder met een 1 jaar batterij kopen, maar is het ook mogelijk een brandmelder met een 5 of zelfs 10 jaar batterij te kopen. Het voordeel van deze laatse is dat u dan voor langere tijd af bent van verveldende piepjes midden in de nacht en hoeft u geen batterij te wisselen tussentijds.

Voor maximale veiligheid, kunt u ook kiezen voor draadloos koppelbare brandmelders. Als de brandmelders gekoppeld zijn en er gaat 1 rookmelder af, gaan alle brandmelders af. Op deze manier hoort u in het hele huis dat er ergens brand is.


Waarom Reparatiewinkel

  • Jaren lange ervaring en kennis van de reparatie van audio apparatuur.
  • Flexibel: langskomen in een van de vestigingen of (online) een afspraak maken.
  • Alleen de beste kwaliteit door gebruik van originele onderdelen.
  • Reparatie experts met alle kennis in huis voor een perfect eindresultaat.
Brandmelder, plicht, Rookmelder, veiligheid, verplicht,